Kinesiotaping - TEMTEX kinesio tape

Home | A termékről | E-shop | Kapcsolat Temtex +36 20 489 1838
Neznámá sekce
logo
Bevásárló kosár
A bevásárló kosár üres.

E-shop megnyitása
Akciós termékek
Ajánljuk
Kapcsolat

+36 20 489 1838

info@rehasport.hu

 

REHASPORT TRADE Kft.

 

SZEMÉLYES ÁTVÉTEL

Csak Budapesten

előzetes telefonos

megbeszélés alapján.

KINESIO TAPING

 

TEMTEX kinesio tapeA kinesiotaping egy gyógyászati módszer, melynek alapja a test önregeneráló mechanizmusa. Hatékonysága a vérkeringés és az idegrendszer aktiválásának köszönhető. A módszer a kineziológiai ismeretekből ered, a tudományból, mely felismerte a test és a mozgás jelentőségét a mindennapi életben és a rehabilitáció során. Ezért hívják ezt a módot “kinesio” taping-nek. Az izmok nem csak a test mozgatására szolgálnak, de az érhálózatot, a nyirokáramlást, a testhőmérsékletet is irányítják. Ezen okból kifolyólag a helyes izomfunkció bármilyen jellegű meghibásodása a legkülönfélébb egészségügyi problémákat hívhatja elő. Ezért a kinesiotaping nagy figyelmet szentel az izomfunkció jelentőségének a test öngyógyító mechanizmusának aktiválásában.

 

 

TEMTEX kinesiotape

A kinesio tape-et 1973-ban fejlesztette ki Dr. Kenzo Kase japán csontkovács és csapata. A legelső kinesio tape egy ízületi betegségben szenvedő betegre került fel.

 

A felfedezés, miszerint ez az elasztikus anyag külső támogatást nyújt az izmoknak és a kapcsolódó szöveteknek, egészen új hozzáállást alakított ki az izom- és izületi problémák, fasciák, nyakszirti, ín-, és idegproblémák kezelésével kapcsolatban. Sokáig a kinesio tape-et csak ortopédusok, csontkovácsok és hasonló területen dolgozó orvosok használták. Késő bb azonban a japán olimpiai röplabdacsapat játékosai kezdték el viselni a kinesio tape-et. Az újdonság később gyorsan elterjedt az atléták között Japánban, Amerikában, Európában, Dél-Amerikában, Ausztráliában és több ázsiai országban.

 

 

 

ALAP PROBLEMATIKA


Ha az izom túlzott megerőltetésnek van kitéve, nem képes a gyógyulásra, így az izomban gyulladás léphet fel.  Az izom meleg és duzzadt lesz, megmerevedik, amely fáradtsághoz vezet. Csökken a bőr és az izom közti távolság, melynek eredményeképp a  nyirok- és véráramlás szabad útja gátolva lesz. A vérnyomás a bőr alatti fájdalomreceptorokat is izgalomba hozza, melyek jelet küldenek az agyba, melynek következtében az ember tapasztalja az izomfájdalom tipikus érzetét. A hagyományos rugalmatlan szalag ezt a patologikus állapotot csak rontaná, ugyanis az a fixálásra van kifejlesztve, arra, hogy meggátolja az adott testrész mozgatását, ezzel azonban a nyirok- és vérármlást is akadályozza. A kinesio tape egészen más filozófián alapul – engedi az izmok szabad mozgását; célja, hogy az izomrendszer öngyógyító folyamatának beindulását lehetővé tegye.

A TEMTEX kinesio tape eredeti hosszának akár 140-160%-ára is nyújtható, elengedés után azonban visszanyeri eredeti méreteit, mely lehetővé teszi, hogy a kinesio tape összhangban “dolgozzon” a lágy szövetekkel. Elasztikusságának köszönhetően, a kinesio tape alkalmazása után a szövetek megnyújtásával a tapasz gyűrődni, redőződni kezd, így a bőrfelület is. Ez a kezelt testrész alapállapotba kerülésekor igen jól látható. A gyűrődés hatására a bőr felemelkedik, a nyomás csökken, javul a nyirok- és véráramlás, és enyhül a fájdalom.

 

 

 

A KINESIO TAPE TULAJDONSÁGAI


 • 100% pamutból készült, a pamutszálak keresztmetszetében elasztikus polimer található, ennek köszönhetően elengedés után a kinesio tape képes az eredeti hosszára zsugorodni
 • Latexet nem tartalmaz, hipoallergén
 • Hosszanti irányban saját méretének 140-160%-ára nyújtható
 • A tapadást hőérzékeny orvosi ragasztó biztosítja
 • Súlya és vastagsága az emberi bőrhöz hasonló
 • Légáteresztő, nem befolyásolja a test párolgását
 • Vízálló – a felragasztott kinesio tape nem akadályozza a mindennapi higiéniát, akár úszás közben is viselhető
 • Napi 24 órán keresztül viselhető, maximum 5 napig…
 • A klasszikus fixáló tapaszokkal ellentétben szabad mozgást tesz lehetővé

 

 

 

LEGGYAKORIBB HASZNÁLATA:


 • az izmok támogatása
 • az elgyengült izmok kontrakciójának elősegítése és javítása
 • a túlzott megerőltetésben lévő izmok  fáradtságának csökkentése
 • a görcsök és sérülések lehetőségeinek csökkentése
 • a mozgásterjedelem növelése, a fájdalom enyhítése
 • a nyirok- és véráramlás megújítása
 • a gyulladásos váladék csökkentése a szövetben
 • gyulladást és fájdalom enyhítése
 • ízületi problémák korrekciója
 • az ízület helyreállítása az izomtónusok normalizálásának köszönhetően
 • mozgásterjedelem javítása, fájdalom csökkentése
Kinesiotaping je způsob léčby založený na tělu vlastních reparačních procesech. Účinnost se projevuje díky aktivaci nervové a oběhové soustavy. Metoda vychází z poznatků kinesiologie, jakožto vědy uznávájící význam těla a pohybu při rehabilitaci a běžném životě. Proto je tento funkční taping nazýván „kinesio“ taping. Svaly neslouží jen k pohybu těla, ale také řídí žilní oběh a lymfatický tok, tělesnou teplotu, atd. Z tohoto důvodu jakékoliv selhání správné svalové funkce vyvolá nejrůznější druhy zdravotních obtíží. V důsledku tohoto, kinesiotaping věnuje velkou pozornost významu svalové funkce pro aktivaci tělu vlastních léčebných mechanismů.
spodni
Temtex
Temtex

Menu

Home

Kinesio taping

E-shop

Galéria

Kapcsolat

A termékről


A kinesiotaping nemcsak a mozgásszervi megbetegedések kezelésére szolgáló módszer; segíti az öngyógyító folyamatok elindítását a szervezetben és fájdalomcsökkentő hatású. A TEMTEX kinesio tape a kezdetektől fogva úgy lett kifejlesztve, hogy az emberi bőrhöz hasonló tulajdonságokkal bírjon, így a kinesiotaping kezelés egyedülálló eszköze.

A TEMTEX kinesio tape 100% pamutból készül. Elasztikus tulajdonságának köszönhetően hosszanti irányban nyújtható, elengedéskor azonban visszanyeri eredeti méreteit. Éppen elasztikus tulajdonsága teszi lehetővé, hogy a kinesio tape a lágy szövetekkel összhangban “dolgozzon”, ennek köszönhetően lehet a TEMTEX kinesio tape a duzzanatok, limfödémák, belső és mozgásszervi akkut és krónikus megbetegedések kezelésének oly hatékony módja.

Temtex
© 2011 REHASPORT